01 August 2013

Saya Suka Bila Raya!! - Dani Neh

Beza Raya masa kecik-kecik dan sekarang. Jauh beza.
 
Aku rasa yang menghidupkan Raya, yang aku looking forward sangat dulu masa kecik-kecik pasal raya ni adelah.. COUSINS!
 
Partner in crime, cilok kuih raya kat dapo, maen bunga api mercun, pergi beraya rumah ke rumah, tekan loceng rumah orang, maen ‘jangok-jangok’, explore kampong by foot, maen lah macam-macam permainan dari sesimple sorok-sorok sampailah combat senapang kayu.
 
Seronok sangat masa kecik.
 
Makin lama, seronoknya tukar kepada observe sepupu membesar, kita pun membesar. Makin handsome, makin lawa. Semakin pemalu. Semakin kurang bertegur.
 
Sekarang? Hubungan dengan sepupu dah macam tahapa-hapa. Sedih bila mengenangkan.

Korang macamana?

8 comments:

  1. Raya masa kecik2 best! (counter #4)

    ReplyDelete
  2. Post ni kalau menang hadiah kene bahagi dua.Arap maklom

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tema lebih kurang sama..ahahah

      Delete
  3. raya kecik2 mmg best!
    tapi raya besar2 pon best jugaaak!!!!

    kiterang ngan cousin still rapat.. cuma tak le main2 mcm dulu.. now lebih kepada gurau2 senda sambil mengimbau kenangan nakal kecik2 dulu.... BEST! RAYA IS LIKE REUNION!

    ReplyDelete
    Replies
    1. for me sama gak cam dani. biler dah besar makin tak rapat ngan kazen. malu2 okwed gituh.

      tapik there's always benda lain yang we can look forward to time raya :)

      Delete
  4. tak ada sepupu sebaya. forever sunyi. hahahaha~ melayan sepupu kecik2 je la..xpun anak2 spupu. haaa~

    ReplyDelete
  5. sepupu aku sume dah tua.. cane??? hahahha

    ReplyDelete