14 January 2013

Malas nak jawab!


Dulu sebelum kahwin orang tanya bila nak kahwin. Bila dah kahwin orang tanya bila nak ada anak. Bila dah ada anak orang tanya lagi bila nak tambah anak. Memang kena tanya ke soalan macam tu eh? Aku rimas bila orang asyik tanya soalan macam tu! Tak boleh ke tanya apa yang aku ada sekarang? Anak umur berapa? Anak dah pandai ape? Anak siapa jaga kalau aku keje? Haaa soalan-soalan macam tu kan senang aku nak jawab. 

Aku memang tabik spring kat mak aku sebab dia boleh jaga 6 orang anak! Tapi aku anak sorang pun tak terlarat nak jaga. Dangggg!

11 comments:

  1. kannn...borink jer asik kene tanya soklan tuh. sbb tuh i pon tak suker tanya soklan camtuh kat orang lain.

    ReplyDelete
  2. sekurang2nya korang dah lepas soalan no.1 n no.2.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksudnyer ape ek?? tetiba blur..hehe

      Delete
    2. Soklan 1: bila nak kawen
      Soklan 2: bila nak ada anak

      Delete
  3. Aku ok je org tanya2 bila nk no. 2? gitu... most of the time they dont really wanna know.. they just wanna hv a conversation.. and i cn take it as a joke.. benda2 spontan gitu we cant expect them to think before they ask...

    Aku pon ada gak kasik soalan2 gitu ekeke.. tp tgk tmpt tgk org lah.. if ada aku terrrsoal ko.. ampon.. hahahahaha..

    Apa2 pun... think positif aja lah .. :)

    So, bila nk no. 2? Hahahahahhahaahahaa laaariiiik..

    ReplyDelete
  4. Orang laki suka dapat soalan "bila nak nombor 2" tu - tapi dalam maksud yang berlainan :)

    Tapi kalau tiada azam nak tiru akhlak nabi, tak payahlah berazam nak nombor 2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Aku boleh quote komen ko ni. Dop..
      Like

      Delete