26 August 2013

Tip: Pasport Antarabangsa Kaunter Ekspress

3rd attempt aku dan suami ke Jabatan Imigresen untuk buat passport anak. Akhirnya Berjaya jugak!

Nota kepada korang yang nak buat passport SILA BUAT RESEARCH. 2x pergi Nombor Habis!

OK Nih tips kepada korang yang nak buat Pasport,
Yang ada anak bawah 2tahun, warga Emas, atau OKU.
  1. Datang le awal, tayah mandi anak dulu, sejuk.
  2. Pergilah time weekdays, sebab Sabtu dan Ahad TIADA KAUNTER EKSPRESS.
  3. Jangan lupe surat beranak anak.
  4. Ambil gambar dari kedai gambar bertauliah dan tahu skema gambar.
  5. Untuk anak, buat aje 5 tahun sebab masani half price, RM150
  6. Research sini: Jabatan Imigresen Malaysia



 

8 comments:

  1. oooo rm150 jer for kids.
    so ko gi kol brapa tuh?

    ReplyDelete
  2. cool! good info dani!! so nmpknyer aku kena plan buat passport ilyas wpun xde plan lg ke obersi nih! nk jimat! hehe

    ReplyDelete
  3. Aku pegi hari Ahad kat kompleks pkns Shah Alam, kul 7 Q dh panjang... huhu... seb baik sempat dapat nombor.. sapa datang 7.30 mmg nombor dah habis...

    ReplyDelete
  4. esok nak pegi buat paspot ilyas. Siap cari tips ni kat blog 100 patah utk rujukan tips ok! berguna sgt entri nih weiii! hehe

    ReplyDelete
  5. iols pegi UTC...leh wat passport sampai kol 10 malam hehe

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nih aper remove2 comment nie? hahaha

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete