25 April 2013

Tentang Cita


Cita-cita

Aku pernah tanam satu cita yang masih tak mampu aku laksana. Dari dulu sampai sekarang dan aku tahu cita-cita itu tergantung sampai bila-bila.

Aku mahu jadi doktor dan aku yakin sampai bila pun aku takkan jadi doktor perubatan.
Aku mahu jadi doktor sebab aku mahu sertai MERCY. Aku mahu tolong orang sakit. Aku mahu tolong orang yang susah. Tapi Allah tak letak aku disana. Bukan di hospital tempat idaman aku dan bukan di kem-kem pelarian membantu mangsa perang.


Tempat aku dirumah bersama emak dan ayah.

Allah beri aku rezeki lebih besar untuk berjuang.
Agar aku bahagiakan emak  dan ayah.

9 comments:

  1. Alhamdulillah...

    sweet sangat entry ni. kalau masuk dalam cabaran harus la dah jadik entry pilihan aku ni ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak fara saya forward yang ni jela. saya tambah perkataan perubahan kat bawah tau.haha

      Delete
  2. cite2 aku nk bukak neseri.. hahaha. bleh? harap2 akan dapat dicapai suatu hari nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin2. buka nurseri or tadika..banyak pahala..

      Delete
  3. kak syu...situasi kita sama... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. arina tau tak?
      maha weekenders day out baru ni akak kenal sorang member of mercy mission! dia cakap "kalau kak syu nak join sy boleh tolong masukkan nama akak"

      whatttt? macam nak menagis tau.
      but I have another option now..wanna join fulltime kenders.IAllah :) jom la jomm

      Delete
    2. allahuakbar! huhuhuhuhu..mercy mession tu antara yg saya nak join lepas spm. lepas tu WWF.

      lepas master, nak jadi kenders full time! nak uruskan bahagian utara insyaAllah! lets! jomm!! ameen!! pastu boleh link dgn Mercy. huhuhu!

      Delete
    3. Member iols baru je meninggalkan mercy selepas lebih 6 tahun served kat situ. And ada sorang lagi member yg masih kat mercy...

      Delete
    4. Member iols baru je meninggalkan mercy selepas lebih 6 tahun served kat situ. And ada sorang lagi member yg masih kat mercy...

      Delete