19 April 2013

Gwiyomied yet?


Gwiyomi video klips adalah viral sekarang di YouTube.
Gwiyomi ni maksudnya “orang comel” ataupun jika anda salah seorang yang cuba untuk membuat parody Gwiyomi ni maksud dia akan jadi “saya rasa saya comel” (lembut sikit dari “saya perasan comel” haha!)
Percaya tak originator yang membuat gaya2 tangan untuk Gwiyomi nih sebenarnya lelaki: Jung Ilhoon, ahli kumpulan BToB yang aku pun tak kenal kecuali korang-korang yang gemar K-Pop kan. Yes, YOU!
Parody dia berlambak2, dari yang memang comel sampai la yang tak sanggup nak tengok.

Jadi, adakah anda berani untuk men-Gwiyomi kan diri anda?

Antara Gwiyomi yang comel dipetik dari YouTube.

5 comments:

  1. 1st time tgk budak ni dia nyanyi lagu Lazy Song by Bruno Mars..ommooo..comeynyaaaa!

    yg ni 2nd vid gwiyomi yang saya sanggup tengok. dari sedih terus gelak guling2

    http://www.youtube.com/watch?v=2aEoMGFlg0E

    yang lain, x berani nak tekan play. scary.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang aku tgk sampai meremang2 hahaha

      Delete
  2. oh. by the way, baru tahu original dari mana. thanks kak dani for mentioning. saya dok cari, sapa punya kerja la start semua2 ni. hahahhaa~

    ReplyDelete
  3. tingin gak nak tgk yang original video Jung Ilhoon tuh tapik tak jumpe. yang ada tak banyak pon gesture tangan dia

    ReplyDelete