03 April 2013

Wet Blankets


Ever had that kind of friend whom when you’re enthusiastic about some silly fun idea to start a singing cat choir business and then he’ll look at you and say “tapi ko kene ingat…” and starts giving you facts about risks and consequences of your idea. And you ended up doing nothing.

That my friend is what we call ‘Wet Blankets’.

Wet Blanket people pulls all the positive, fun, energetic, enthusiastic energy around them and negate it. They are the ones that bring us down from happy and hopefuls to gloomy and giving up.


So, are you a wet blanket?

8 comments:

  1. sometimes i can be your wet blanket...perhaps. hahaha. mcm la jd wet blanket tu best ek.. aku ni kalau berckp suke buat mcm presentation keje.. nk ckp 2-2 side.. pros & cons.. tp insyaAllah biasanya aku akan support geng aku tu.. cuma nasihat tu ade la..takde la tujuan utk men-down-kan korang. kalau ada, sori eh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku angkat tangan!
      Aku mmg selalu jadi wet blanket.. Dan yg plg takbest aku slalu wet blanketkan diri sendiri.. Banyak idea aku terbengkalai sbb perangai ni..
      Hsha

      Delete
    2. oi.. mana best nk men-wetblanket-kan diri sendiri. hahaha ko nih dani.. positip.. positip..

      Delete
  2. Bercakap pasal idea - aku ada banyak idea dan tak pernah give up dengan idea tu. Cuma takde kapasiti nak merealisasikan impian tu ataupun keadaan semasa belum bersedia untuk menerima idea aku tu.

    Sebagai contoh - kalau ada rakan-rakan PHP developer, iOS developer dan android developer minta beritahu aku. Aku nak terjemahkan banyak idea-idea melalui platfrom tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ak udah master ios, aku roger ko.. heheheh

      Delete
    2. ade dl laci kat umah... alahai teruk ah akuuuu nii

      Delete
  3. Tapi siries..
    aku banyaaaaaaaaaaak idea weyh...
    aku yang mendownkan diri..
    hiiish..

    kena ubah perangai nih..

    ni projek 100 patah ni nyaris aku wet blanket kan diri.. sib baek ade korang tanya "jadi ke tak" terus aku bersemangat balik

    ReplyDelete